5 Mart 2017 Pazar

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ?

  Hiç yorum yok

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ? 

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ? 


Pilav Yapmak İstiyorsun fakat ne tarifini biliyorsun nede malzemeleriniz o zaman yazıma tıkla ve öğren .

 Pilav Yapmak İstiyorsun fakat ne tarifini biliyorsun nede malzemeleriniz o zaman yazıma tıkla ve öğren . Pilav için gerekli malzemeler çok  masraf gerektirmicektir . pilavla uzun süre yasayan insanlar olduğundan sorun yasamayarak yemenizde fayda var özelliklede daha önce paylastığım mantarlı tavuk sotenin yanında da çok güzel gider okumak için tıklayın . Konumuz olan pilav nasıl yapılır . Onu size anlatayım öncelikle yorumlarınız eksik etmeyip  paylasırsanız yazımı sevinirim .

4 kişilik Menü İçin


Malzemeler : 
2 bardak pirinç
1 çay bardağı  şehriye ( Göz kararı koymanız tavsiye )
1 çay bardağı yarım zeytin yağı 
Kaynamış su

Pilavın Yapılışı : 


Öncelikle pirincimizi yıkıyoruz . Yıkadığımız pirinci dinlendirmeye süzülmeye bıraıyoruz . Süzekte süzmeniz dinlendirmeniz işiniz  kolaylaylaşıracaktır. Tenceremizi ısıtıp yağımızı boşaltıyoruz . Yag ısındığını anlamak için içerisine bir adet şehriye atabilirsiniz daha sonra da şehiryemiyiz koyarak karıstırıyor kızarmasınız bekliyoruz kızardık dan daha sonra pirincimiz boşaltıyoruz . Biraz karıstırdıktan sonra Kaynar suyumuzu Boşaltıyoruz tencerenin yarısına kadar yada pirinçler içinde kalanakadar koyuyoruz . İçerisine iki adet tavuk bulyon atıyoruz karıstırarak eritiyoruz içinde daha sonra da tuzunu atıp karıstırıyoruz suyunun tadına bakmanızda fayda var . Baktıktan sonra içerisinde bir kaşık yarım tereyağını üzerine koyup kapağını kapatıryoruz 8 dakika sonra kapağını açık suyunu çektiğine bakıyoruz . Çekmiş ise altını kapatarak pilavımızı karıştırıyoruz karıştırdık tan sonra bir pecete ile ağzını kapatacak kadar ağzını kapatıyoruz . Kapağını Üstüne kapatıyoruz 5 dakkika bekledikten sonra . 
Bir kase içine koyarak tabağınızını agzını cevırıpi ters cevirdiğinizde güzel bir görüntü verecektir daha önceki mantarl tavuk sote yide üzerine koyarak bir ayranla ikram edebilirsiniz afiyet olsun .
Evet bu yazımızda size Pilav nasıl  yapılır onu anlattım umarım beğenirsiniz . Memnun kaldıysanız arkadaşlar Paylasarak bana yardımcı olabilirsiniz . Yorumlarınızı bekliyorum nasıl oldu ? . Bu yazımda  Size Pilav nasıl olur onu anlattım bir önceki yazımda size mantarlı soteyi anlatmıştım ben ce onu da okumanız gerek Tıklayın . Teşekkürler .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

back to top